Συνταγες

Recipes


Χυμος nopales - ο Χυμος της επομενης δεκαετιας

Υλικα

  • 500 ml νερό (κατά προτίμηση φιλτραρισμένο)
  • 50 γρ. Μέλι Ανθέων
  • 1 νεαρό χλωρό κλαδόφυλλο φραγκοσυκιάς, περίπου 50γρ.
  • 1 μέτριο λεμόνι, περίπου 100-150 γρ.
  • Μπόλικα παγάκια κι ένα μικρό κλαδόφυλλο ή μια μικρή φέτα λεμόνι (για το σερβίρισμα)
  • 1 λεπτή φέτα πιπερόριζας, περίπου 5γρ. (προαιρρτικά)
  • Λίγα φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Παρασκευή

  1. Αποφλοιώστε το λεμόνι (εάν είναι βιολογικό αφήστε τη φλούδα), κόψτε το στη μέση και κάθε μισό στα 4, αφαιρέστε τους σπόρους του, και ρίξτε το μέσα σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό και το Μέλι.
  2. Με ένα μαχαίρι κόψτε όλες τις άκρες από το νεαρό κλαδόφυλλο φραγκοσυκιάς καθώς επίσης και τα τρυφερά αγκαθάκια, κατόπιν πλύντε το, κόψτε το σε κομμάτια και προσθέστε το και αυτό στο μπλέντερ..
  3. Πολτοποιήστε στη δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
  4. Στραγγίξτε (προαιρετικά) με ένα μικρό στραγγηστήρι και σερβίρετε.